Az álmoknak van jelentőségük

Az álmok kincsek

A ThetaHealing ásás technikájával olyan történeteket keresünk, melyek bárhol vagy bármikor is jöttek létre, traumatikusak vagy negatív stresszel, rossz érzésekkel vannak teli. Hogy még közérthetőbben fogalmazzak, olyan sztorikra vadászunk, ahol a kliens rosszul érezte magát, vagy a történést nehezen élte meg. Ezeket az eseményeket dolgozzuk fel. Ennek eredményeképp a stressz, a rossz érzések eltűnnek a történetekből, és a történet csak emlék marad. A lecserélt mintákhoz tartozó új, jó érzések által, új igazságok megállapítására vagyunk képesek.

 

Az álmaink is lehetnek negatív érzésekkel teli élmények. Előfordult már Veled, hogy sírva keltél? Vagy akár üvöltözve! Könyörögtél már segítségért álmodban? Vagy egyszerűen csak ébredés után visszaidézve az álmaidat, borzalmas, akár összefüggéstelennek tűnő történetet tudtál a reggeli kávéd mellett a társadnak elmesélni?

 

Mindig mindenki álmodik. Van, aki emlékszik rá, van, aki nem. Az tény, hogy nem véletlenül foglalkoztak már sokan azzal, hogy az álmok jelentését megfejtsék. És persze van is egy általános megközelítés, hogy az álmaink mögött milyen információk bújhatnak meg.

 

Mindemellett egy másik szempontot is hadd javasoljak. Az álmaink a saját magunk felé irányuló üzenetek, a saját szimbólumrendszerünk használatával. Az üzenet szólhat a jelen helyzetről, vagy arról is, hogy mi a következő lépés.

 

Az is elképzelhető, hogy önálló történetként kezelheted. Ide szerettem volna kilyukadni. Mi van akkor, ha úgy kezeled az álmaidat, mintha a valóságban történt események valamelyike lenne- hiszen az is egy valóság – és, ha szükséges, mert mondjuk traumatikus elemek vannak benne, megdolgozod? Miért ne kaphatnánk rálátást az önműködésünkre az álmainkon keresztül?

 

Én gyakran álmodom éjjel. Felébredek reggel, és felidézem, hogy mit is álmodtam. Megvizsgálom, hogy mit mondanak nekem ezek a történések? Hogyan éreztem magam az álmomban? Hoztam–e önmagamra nézve bármilyen korlátozó döntést? Kritizáltam–e magam? Gondoltam valami rosszat magamról az álmomban?

 

Úgy kezelem ezeket az álmokat, mintha valóságos, éppen jelenleg zajló események lennének. Mert azok is! Lecserélem a hitrendszereket, egész addig dolgozom a „story”-val, amíg végre jó érzéssel tudok gondolni az álomra.

 

Miért csinálom mindezt? Mert az uralkodó gondolataim határozzák meg az életem. Bizony sokszor nem vagyunk képesek rálátni a jelenünkre az érzelmi drámáink miatt. Sokszor az álmainkon keresztül üzen a lelkünk, hogy mi is a teendő, hogy mi a következő lépés. Épp ezért komolyan veszem a magamnak küldött üzeneteket. Neked is jó álmodozást és önmunkát kívánok!

 

Albert-Bernáth Annamária

 

Nincsenek hozzászólások

Kérjük írja le véleményét

Share This